Star Trek: La nova generació

Normalment, les sèries de televisió envelleixen. Tornar a veure-les sol suposar una decepció.

Estic tornant a veure els episodis d’aquesta sèrie, que vaig veure al Canal 33 quan era un noi, fa molts i molts anys, episodi a episodi, sense poder fer clic, pausa, obrir, tancar, avançar.

Ara tampoc faig gaire clics. Al més que arribo es a prémer la pausa si és l’hora de sopar. I coneixent-la ja, em permeto no seguir un ordre particular a l’hora de triar quin episodi veure.

El motiu és senzill. Es una sèrie intemporal, que no pateix els anys com tantes d’altres. De fet, no els pateix gens ni mica. Els arguments son intel·ligents, interessants, la posada en escena és perfectament acceptable, els personatges continuen gaudint d’un rerefons ben elaborat. Els efectes especials son també acceptables, i més tenint en compte que es tracta d’una sèrie que no s’hi ha d’arrepenjar per captivar-nos.

És una obra útil, educativa, que mitjançant les seves histories i personatges explica molt de nosaltres mateixos, del que som i del que podem ser. Els episodis no solen ser aventuretes de pa sucat amb oli, sinó que es constitueixen en punts de partida per poder reflexionar sobre un ampli ventall de qüestions, vigents tant per al noi que la va veure per primera vegada, com per a l’home viscut que em sembla que soc ara.

Addèndum: vistos uns quants episodis més, doncs bé, també n’hi ha un grapat que son més aviat lleugerets, aptes per passar l’estona sense fatigar la ment :^)

 

Dues peces d’Arcangelo Corelli

Interpretades per l’Accademia Bizantina. Ambdues peces han tingut la sort de tenir al violí en Stefano Montanari.

“Sonata Da Chiesa no.2 In Si Bemolle Maggiore: 3. Vivace” de l’àlbum Accademia Bizantina: 12 Sonate a Violino e Violone o Cimbalo Op.5 – CD 1

 

“Sonata Da Chiesa no.1 In Re Maggiore: 2. Allegro” de l’àlbum Accademia Bizantina: 12 Sonate a Violino e Violone o Cimbalo Op.5 – CD 1

 

Tota la interpretació de l’Accademia Bizantina de les Sonates del Op.V a YouTube:

El disc (no el compraria pas aquí): Violin Sonatas Op.V

La meva opinió: la millor interpretació de les sonates. El senyor Montanari i els seus col·legues son uns mestres. Estic segur que en Corelli gaudiria molt sentint això.

WebDAV es nega a copiar arxius grans

Un servidor WebDAV en el mòbil, Windows 7 com a client.

Durant una operació de còpia, es rep el missatge:

WebDAV_223_3

L’error 223 de WebDAV:
Error 0x800700DF: El tamaño del archivo supera el límite permitido y no se guardará

 A Directory Opus és si fa no fa; a la fi i a la cap, el client WebDAV és sempre el del Windows:

WebDAV_223_2

Solució:

Editar el valor FileSizeLimitInBytes a la clau del registre HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\WebClient\Parameters El valor que hi he trobat era DEC(50000000), és a dir, uns 50 MB. El valor màxim es DEC(4294967295), és a dir, 4 GB.

Després, reiniciar el servei WebClient (“Cliente web”), i reiniciar la connexió.

Els motius pels qual el valor per defecte és de 50 MB me’ls puc suposar. Però en el meu cas la connexió entre els dispositius és WiFi, i si la cosa s’allarga ja se prémer el botó Cancel·lar.

Per cert, el WebDAV es una tecnologia que segons la meva experiència és menys fiable que una escopeta de canya. Talls de connexió, bloqueigs, errors estrambòtics:

WebDAV_223_1

Si apareix aquest error, prémer Retry, que moltes vegades és la cura. En casos extrems, reiniciar el servei WebClient.

Ligero de equipaje

 

Y cuando llegue el día del último viaje,
y esté al partir la nave que nunca ha de tornar,
me encontraréis a bordo ligero de equipaje,
casi desnudo, como los hijos de la mar.

 

Antonio Machado
26/7/1875 — 22/2/1939

 AntonioMachado

Rutas relativas a archivos .dtsConfig

En SQL Server 2008 R2 no hay forma desde BIDS de indicar una ruta relativa a un archivo .dtsConfig en un paquete DTSX, algo perfectamente factible en SQL Server 2005. Esta necesidad no es gratuita; es perfectamente posible que las rutas a emplear no sean las mismas en los entornos en los que deba instalarse el proyecto, y el uso de rutas relativas es una alternativa para solventar esta cuestión.

Es posible que el problema persista en versiones posteriores de SQL Server. Aún no he investigado sobre ello. Por el momento, me centraré en qué podemos hacer en SQL Server 2008 para salir del paso.

En el Package Configurations Organizer de BIDS, las rutas terminan siempre resolviéndose como absolutas, por mucho que las introduzcamos como relativas:

dtsConfig_RelPaths_01

Para soslayar esta limitación —que me atrevería a calificar de vergonzosa— es necesario editar el paquete DTSX directamente, echando mano de un editor de texto.

En primer lugar, es imprescindible hacer una copia de seguridad del archivo que debe ser editado. Ante cualquier problema, esta copia será nuestra salvación:

dtsConfig_RelPaths_02

Por lo general, empleo TextPad. Como todo editor, tiene sus ventajas y sus inconvenientes:

dtsConfig_RelPaths_03

Debemos abrir el paquete DTSX con el editor —¿era necesario mencionarlo?—, y acto seguido encontrar la cadena que debemos reemplazar para alterarla en consecuencia:

dtsConfig_RelPaths_04

dtsConfig_RelPaths_08

La cadena a alterar se encuentra concretamente en el valor del nodo //DTS:Executable/DTS:Configuration/DTS:Property[@DTS:Name='ConfigurationString'] del nodo //DTS:Executable/DTS:Configuration que contenga DTS:Property[@DTS:Name='ObjectName'] informando como valor el nombre de la configuración que deseamos modificar.

Pero en este caso ¿qué beneficio obtendremos de explorar el documento XML mediante XPath, o empleando un editor especializado en XML? Esto es una tarea rápida y sucia a la que nos obliga el proveedor de nuestra herramienta. Dejemos el XPath para cuando deseemos extraer los metadatos de nuestro paquete para otros usos más refinados, y terminemos esto de prisa.

Atención: si el editor que empleamos sustituye por espacios los posibles tabuladores que contenga el archivo, podemos tener un problema, que se pondrá de manifiesto al terminar la edición y pretender volver abrir el paquete en BIDS:

dtsConfig_RelPaths_07

Este mensaje tan amigable y descriptivo indica, grosso modo, que el analizador XML que emplea BIDS no es capaz de entender el paquete DTSX. En este punto, es posible que debamos maldecirnos por no haber hecho una copia de seguridad del paquete antes de empezar. En caso contrario, caben dos posibilidades:

  • Podemos iniciar un proceso de investigación que implicará analizar las diferencias entre el paquete modificado y la copia de seguridad, con el fin de determinar qué cambios no deseados se han producido y poder solventarlos.
  • Podemos emplear la copia de seguridad, y volver a empezar asegurándose de que el editor no hace cosas por su cuenta, en especial reemplazar tabuladores por espacios:

dtsConfig_RelPaths_05 dtsConfig_RelPaths_06 

Tras esta pequeña odisea, veremos en BIDS la deseada ruta relativa al archivo .dtsConfig:

dtsConfig_RelPaths_09

Mediante un archivo por lotes similar al siguiente será posible iniciar BIDS usando como directorio actual el de nuestro proyecto:

Tras ello, el Package Configurations Organizer será capaz de encontrar y aplicar los archivos .dtsConfig en tiempo de desarrollo.